βρόχινο νερό

Κεφάλαιο 14


ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


Η προεξοχή στέγη φαίνεται έχει μέγεθος για να χωρέσει τη σελίδα και το σχέδιο χάλυβα προορίζεται μόνο για να δείξει έναν τρόπο για το σχεδιασμό όσο αυξάνεται το μέγεθος της δεξαμενής.

Για την οροφή ενός δεξαμενή 75 m3, μία προεξοχή του 75 εκατοστό αυξάνει την περιοχή συλλογής ομβρίων υδάτων κατά πενήντα τοις εκατό.

Μια προεξοχή 1,4 μέτρα διπλασιάζει την επιφάνεια στέγης. Αυτό το μέγεθος είναι μεγαλύτερο της κατασκευής του έργου και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για την υποστήριξη τεχνικών. Ένα 90 εκατοστά προεξοχή στέγη έχει αποδειχθεί αρκετά ισχυρή στο παρελθόν για τη στήριξη του εδάφους και γρασίδι.

Το επόμενο σχέδιο έχει τροποποιηθεί ελαφρώς για να επεξηγήσουν καλύτερα το πάχος του τοιχώματος σε αναλογία με το ύψος. Μια ακριβέστερη απεικόνιση πάχος είναι αναγκαίο για να απεικονίσουν την ελάχιστη 15 εκατοστό διάκενο αέρα μεταξύ του χαμηλότερου σημείου της εισόδου και το μέγιστο ύψος των επιφανειακών υδάτων. Η απόσταση αυτή ήταν αρχικά διατήρησε την απαγόρευση πιθανή μόλυνση της δημόσιας ύδρευσης ή νερό καλά. Στην περίπτωση αυτή η διαφορά παρέχει ένα φραγμό διαχωρισμού σε μόλυνση του αποθηκευμένου νερού μέσω άμεσης επαφής με το υλικό που μπορεί να έχει συλλεχθεί στην οροφή.

Η απλή είσοδος παρουσιάζεται απαιτεί περαιτέρω εξέταση για σκίαση ηλιακό φως το οποίο προάγει την ανάπτυξη βρύα στην δεξαμενή. Ενώ αυτά τα πράσινα φυτά δεν είναι επιβλαβή, είναι ένας κύκλος ζωής της ανάπτυξης και της φθοράς που θα μπορούσαν τελικά να φιλοξενήσει κάτι ανεπιθύμητο. Εντοπίστε την είσοδο στη βόρεια πλευρά της δεξαμενής. Κατασκευάστε μια μικρή ομπρέλα για σκιά το μεγαλύτερο μέρος του φωτός. Αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει στην εκτροπή του ανέμου που φυσά το νερό μακριά από την είσοδο πριν από την είσοδο της δεξαμενής.


ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


Αν και αποχέτευσης είναι πρωτεύον, δεν πρέπει να φοβάται το νερό που πέφτει ως βροχή. Τα βακτήρια μεγαλώνει παντού, ακόμη και μέσα στο υγιές σώμα μας. Είναι αλήθεια ότι τα βακτήρια σπόρια είναι πολύ ανθεκτικό? διαστημικοί επιστήμονες, για παράδειγμα, η εργασία σε καθαρά δωμάτια για να κρατήσει από μολύνοντας τα πειράματά τους με επίγεια μορφές ζωής που μπορεί να οδηγήσει με τα πειράματά τους και ίσως να μολύνουν άλλους πλανήτες. Οι αστροφυσικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πρόδρομοι της ζωής επιπλέουν στο διαστρικό και γαλαξιακές ανέμους, και ότι κατά πάσα πιθανότητα συλλέχθηκαν από τον πλανήτη μας και εναποτίθεται στην επιφάνεια από βροχή και το χιόνι. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αντι-βακτηριακή σαπούνια και ζουν με ανησυχία ότι τα σώματά τους θα μπορούσε να εισβάλει. Χαλαρώστε. Τα περισσότερα προβλήματα θα πρέπει να αποφεύγεται με τη συνειδητοποίηση ότι η οροφή που συλλέγει το νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα καθαρό πιάτο αντί για το πάτωμα της κουζίνας. Εκείνοι που είναι τόσο τρομοκρατημένοι από τα μικρόβια που χρησιμοποιούν τα αντιβακτηριακά σαπούνια θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σαπουνιού που διέρχεται μέσω αποχετευτικών συστημάτων σε ποτάμια, και την εξέλιξη των σούπερ-μικρόβια που προέρχονται από απογόνους των επιζώντων μικροβίων.

Πλύνετε τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας. Πλύνετε τα παπούτσια σας πριν από το περπάτημα στην οροφή. Τα περισσότερα μικρόβια δεν θέλουν να ζήσουν σε μια καυτή στέγη, ακόμα, ένα απλό ξέβγαλμα των παπουτσιών σας με νερό και σαπούνι, θα ξεπλύνει το επίστεγο σκυλιών μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει στο μονοπάτι που οδηγεί για να καθαρίσει το σύστημα συλλογής βρόχινου νερού. Αν τα χέρια και τα παπούτσια δεν είναι καθαρό, καλύτερα να μείνει μακριά από τη στέγη.

Έχω φίλους που άρχισε να ζει σε ένα νέο σπίτι, στη Χαβάη, συγκεντρωνόταν το βρόχινο νερό από τη στέγη και να αποθηκεύονται σε μια πλαστική πισίνα κάτω από το σπίτι. Τι είναι κοινή εδώ είναι για τη σκέψη και δεν πρέπει να λαμβάνεται ως έσχατο λόγια για την αποθήκευση βρόχινου νερού. Υπάρχουν κωδικοί σε ορισμένους τομείς που η θέση στέρνα βρόχινου νερού υπόγεια, κοντά στο ίδρυμα. Αυτό είναι κάτι που εγώ δεν προτείνω. Συμφωνώ με τους φίλους που αντικατέστησε την πλαστική πισίνα κάτω από το σπίτι με μια υπέργεια δεξαμενή σιδηρο τσιμέντο. Γιατί; Μολύνει από οποιαδήποτε πηγή δεν θα παρεισφρήσουν σε μια δεξαμενή τοποθετείται πάνω από το έδαφος. Το υπέργειο δεξαμενή είναι λουσμένο στο φως του ήλιου και τον καθαρισμό όλων των ρυπαντών του νερού αποστράγγισης προς τα κάτω και μακριά.

Ένα μικρό νερό της βροχής τείχος που περιβάλλει την οροφή είναι πολύ χαμηλό κόστος. Κάντε το τοίχωμα 10 με 15 εκατοστά ύψος. Κάντε δύο σχήματος "L" λωρίδες από συγκολλημένο σύρμα. Συνδέστε τους μέχρι την οροφή. Καλύψτε με λεπτό πλέγμα και στη συνέχεια γύψο.

Η θέση του σωλήνα υπερχείλισης προσδιορίζει την ελάχιστη κενό αέρα. Το χαμηλότερο σημείο του σωλήνα υπερχείλισης είναι το μέγιστο ύψος του αποθηκευμένου νερού. Παρατηρήστε ότι το τοίχωμα περιορισμού του νερού δεν είναι επικεντρωμένη επί της δεξαμενής. Η αθέατη πλευρά από την είσοδο πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη, ώστε το νερό ρέει με τα κυκλικά βέλη προς την είσοδο.


ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


Πολλά συστήματα της λεκάνης απορροής οροφής περιλαμβάνουν ένα σχέδιο υδραυλικών ξέβγαλμα. Αυτή είναι μια καλή ιδέα, αλλά μπορεί να παρουσιάσει τα δικά της προβλήματα. Εάν ο σωλήνας έκπλυσης δεν καθαρίζονται τακτικά, θα γεμίσουν τελικά με αποσύνθεση υλικό που δρα ως πλούσια γη.

Η ιδέα είναι ότι ένα προκαταρκτικό τμήμα ενός βροχόπτωση χρησιμοποιείται για την έκπλυση της στέγης. Στη συνέχεια, η βροχή περιέχεται στο ίδιο το δοχείο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύνδεση του οριζόντιου σωλήνα έκπλυσης σε ένα κατακόρυφο σωλήνα με ένα εξάρτημα 90 ° ell ή ένα καθαρό-out μπλουζάκι. Μια ελαφρώς ανοικτή βρύση στο κάτω μέρος του κατακόρυφου αγωγού στάζει συνεχώς. Το πρώτο τμήμα της βροχής θα ξεπλύνετε τη στέγη και ρέει προς τα κάτω το σωλήνα στάση, δεδομένου ότι το νερό στάζει μόνο από τη βρύση, ο κάθετος σωλήνας γεμίζει. Όταν ο σωλήνας έκπλυσης είναι πλήρης, το νερό της βροχής ρέει μέσα στη δεξαμενή μέσω της εισόδου ομβρίων υδάτων. Όταν η βροχή σταματά, η βρύση που στάζει επιτρέπει την κάθετη σωλήνα για την αποστράγγιση και να είναι έτοιμη να δεχθεί νερό ξεπλύματος από την επόμενη βροχή.

Το νερό της βροχής πέφτει στη στέγη και ρέει προς την είσοδο. Ο σωλήνας έκπλυσης είναι χαμηλότερη από την είσοδο ώστε το νερό εισέρχεται ξεπλύνετε σωλήνα πρώτα. Το νερό της βροχής ξεπλένει τη σκόνη και άλλους ρύπους σε κάθετη σωλήνα μέχρι να γεμίσει. Μια βαλβίδα στον πυθμένα περιορίζει την εκροή. Το ποσό της βροχόπτωσης για ξέβγαλμα ελέγχεται από το μέγεθος της κάθετης σωλήνα? μεγάλες στέγες Έτσι, θα καθαρίζονται καλύτερα με μεγαλύτερο σωλήνα. Αυτό το σύστημα λειτουργεί καλά για τις περιοχές που έχουν έντονη βροχή. Όσοι ζουν σε άγονες κλίματα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσει αυτό το σχέδιο και απλά να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα μία ή δύο φορές το χρόνο. Ορισμένες περιφέρειες έχουν άφθονες βροχοπτώσεις και λίγο τα συντρίμμια, ενώ άλλοι είναι ημίξηρο με πολύ συντρίμμια. Το φάσμα των συνθηκών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και η τεχνική που χρησιμοποιείται για τη συλλογή και αποθηκεύουν νερό της βροχής θα διαφέρουν επίσης.

Μόλις βοήθησε να επιδιορθώσετε μια δεξαμενή για ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού που εξυπηρετεί ένα ορφανοτροφείο στις Μπαχάμες? η στέγη δεν είχε καθαριστεί και τα παιδιά είχαν λαμπερά μάτια και υγιή. Τα στόμια κάτω από υδρορροές να οδηγήσει σε ενδιάμεσους κόμβους ανοιχτό που χρησιμοποιούν οθόνη το παράθυρο για να πιάσει οποιαδήποτε φύλλα ή άλλο υλικό. Οι διασταυρώσεις είναι όπου η βροχή υδρορροή κάτω σωλήνα κάνει μια μετάβαση σε 10 εκατοστά σωλήνα νερού, που βρίσκονται σε περιοχή όπου οι υπερβολικές καταθέσεις γρήγορα αντιληπτό και μπορεί εύκολα να καθαριστεί με ένα εργαλείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, για τις σπάνιες περιπτώσεις, όταν η οθόνη έχει πιάσει αρκετά φύλλα και κλαδιά να μπλοκάρει και να εκτρέψει το νερό. Έχω δει επίσης συστήματα ομβρίων υδάτων στη Χαβάη που ποτέ δεν είχαν καθαριστεί.


ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


15. Ένα δάσος περιβάλλον πέφτει μια μεγάλη ποσότητα βλάστησης που μπορεί να μετατραπεί σε χώμα και να υποστηρίξει την βλαστική ανάπτυξη σε υδρορροές εντός ενός έτους. Μεγάλες σωλήνες μεγέθους κάτω και πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό διαχωρισμού υλικό απαιτείται σε δασικές περιοχές όπου περιοδικές βροχοπτώσεις μπορεί να είναι σύντομη και βαρύ. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η απλή στέγη δεξαμενή σωλήνα έκπλυσης στο παρελθόν απεικονίζεται θα είναι 7-10 εκατοστά σε διάμετρο, η χαμηλότερη τοποθέτηση της βαλβίδας θα έχει ένα έδρανο μειωτήρα ή ίσως ένα λιγότερο ακριβό καπάκι ή συνδέστε με μια μικρή τρύπα μέσα από αυτό. Τα εξαρτήματα στο κάτω μέρος του σωλήνα έκπλυσης θα πρέπει να σφίγγονται μόνο χέρι για την εύκολη αφαίρεση του συλλεγόμενου υλικού.

16. Αν και είναι συνήθως δυνατό να εντοπίσει και να αγοράζουν κάθε μέρος περιγράφεται, θα υπάρξουν προγράμματα και τις θέσεις που απαιτούν την κατασκευή στο χώρο του ξενοδοχείου. Αυτό το κεφάλαιο έχει ως στόχο να δώσει μια σύντομη εισαγωγή σε τμήματα απογραφής ένας υδραυλικός που μπορεί να είναι χρήσιμη για όσους ενδιαφέρονται για ferrocement δεξαμενών. Για να είμαστε δίκαιοι, τα τμήματα αυτά δεν είναι πλήρως περιορίζεται σε ένα μόνο το εμπόριο, ξυλουργοί, για παράδειγμα, συχνά εγκαταστήσετε τις υδρορροές που φέρει το νερό της βροχής στη δεξαμενή. Ξυλουργοί ή υπεργολάβους που ειδικεύονται σε υδρορροές μπορεί επίσης να είναι αυτοί που εγκαθιστούν κατακόρυφων σωλήνων που δέχονται τον πρώτο ξέβγαλμα από μια στέγη όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

17. Ένα σχετικό θέμα είναι το υπεριώδες φως χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βακτηρίων. Εγκατάσταση και συντήρηση του υπεριώδους φωτός κάνιστρο είναι παρόμοια με την αλλαγή ενός λαμπτήρα νέον. Το μέγεθος καθορίζεται από το ρυθμό ροής και του όγκου, αυτό είναι παρόμοιο με την επιλογή μιας αντλίας από ένα γράφημα το μέγεθος της αντλίας.

18. Περισσότερες από μία στέγη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή των όμβριων υδάτων που είναι αποθηκευμένο σε μια ενιαία δεξαμενή. Μια τέτοια διάταξη μπορεί να είναι η μόνη πηγή γλυκού νερού για μια ολόκληρη γειτονιά μετά από ένα μεγάλο καταιγίδας. Η κατάσταση αυτή κατευθύνει την προσοχή στις απαιτήσεις υγιεινής δεν έχει ακόμη συζητηθεί και ο αναγνώστης καλείται να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, όπου τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας. Έχοντας πει αυτά, μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε με τις βασικές αρχές της συλλογής από πολλές στέγες σε μία δεξαμενή. Λάβετε υπόψη ότι αν πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να φέρνουν εντός δοχείου νερό για να γεμίσει μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον ένα από αυτά τα άτομα έχει ένα βρώμικο δοχείο, ή βρώμικα χέρια, ή και τα δύο. Αυτό δεν είναι μια αρνητική απόφαση από την ποιότητα των ανθρώπων σε γενικές γραμμές, είναι απλά ο τρόπος που κάποιος πρέπει να αντιμετωπίσει μια κεντρική δημόσια πηγή νερού, έτσι ώστε να μην γίνει ένας φορέας για την ξαφνική και ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας της νόσου.

19. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να τοποθετήσετε το δοχείο ώστε να υπάρχει μια τυπική κενό αέρος ανάμεσα στον υδραυλικών εγκαταστάσεων και του δοχείου, ειδικά όταν εκείνοι που χρειάζονται το νερό γεμίσει τα δοχεία νερού. Μη χρησιμοποιείτε σωλήνα νερού που έχει πέσει στο έδαφος και χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους. Μην τοποθετείτε ένα λάστιχο στο άνοιγμα του δοχείου. Αυτή η προφύλαξη μπορεί να ακούγεται στοιχειώδη, αλλά μετά από μια μεγάλη καταιγίδα άνθρωποι δεν είναι κατ 'ανάγκη σκέφτεται τόσο καθαρά όσο κάνουν συνήθως. Ένα άτομο θα πρέπει να επιλεγεί για την επίβλεψη της διανομής του νερού μετά από μια καταιγίδα. Οι ηλικιωμένες γυναίκες έχουν αποδειχθεί ότι είναι καλό οι διαχειριστές του νερού μετά από μια καταιγίδα.

20. Η περιοχή διανομής νερού πρέπει να έχουν μια πρόσθετη βρύση κοντά για δημόσια πλύσιμο των χεριών. Ολόκληρη η πλήρωση του δοχείου και το πλύσιμο των εγκαταστάσεων πρέπει να βρίσκεται κατάβαση από το αποθηκευμένο νερό. Να είστε βέβαιος ότι όλο το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς δύναμη, ώστε οι άνθρωποι δεν βάζουν κουβάδες στη δεξαμενή για να βγουν από το υπόλοιπο νερό. Εάν το νερό από την περιοχή το πλύσιμο των χεριών χυθεί απλώς στο έδαφος, τόπος που βρύση περίπου τρία μέτρα από το σταθμό πλήρωσης του δοχείου. Να βεβαιωθείτε ότι τα ύψη βρύση είναι χαμηλότερα από το δάπεδο της δεξαμενής και της νόσου δεν θα γίνει ένα πρόβλημα.


ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


Είτε συλλογής ομβρίων υδάτων σερβίρει ένα θέρετρο surfing, ένα αγροτικό χωριό, ή μια σειρά από αστικές πολυκατοικίες, η εξέταση της παροχής του νερού από πολλαπλές στέγες σε μια ενιαία δεξαμενή είναι πρωτίστως καθήκον του σχεδιασμού υδραυλικών.

Η τελική εικόνα περιέχει πολλά απαραίτητα για μια βιώσιμη οικονομία? στέγες για να μας κρατήσει ζεστό και στεγνό, καθαρό νερό να πιουν, ηλιακή ενέργεια για τη συμπίεση του νερού, και διασκέδαση χωρίς ρύπανση. Επαρκής διατροφή, την υγεία, την εκπαίδευση, τον καθαρό αέρα και την ελευθερία να απολαύσετε τη Γη την ολοκλήρωση αυτής της λίστας, η οποία είναι προς συζήτηση. Έχετε προτείνουν άλλες ιδέες επίσης;

Η μικρότερη δεξαμενή συλλέγει υλικό πλένεται από τις στέγες. Το νερό της βροχής νερό ρέει προς την κύρια δεξαμενή, όταν η μικρή στέρνα είναι πλήρης. Η στέρνα για τη συλλογή υλικού αποχετεύσεις μετά τη βροχή έχει περάσει και πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Ένας σταυρός μπλουζάκι με τη μεγαλύτερη πτώση σωλήνα βοηθά τη ροή υλικού στη μικρή στέρνα και επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό. Τοποθετήστε καθαρός-έξω ΤΕΕ κατά μήκος των γραμμών διανομής, μην χρησιμοποιείτε ποτέ κυματοειδή σωλήνα λεπτού τοιχώματος. Κοσκινίζουμε τη διέξοδο εισόδου. Κλίση του δαπέδου στο εσωτερικό της δεξαμενής συντρίμμια σε ένα "V" σχήμα, κάθε εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τον πυθμένα, παρέχουν πρόσβαση και από τις δύο πλευρές και ένα παρόμοιο κανάλι με τη βαλβίδα αποστράγγισης.


ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ